ÖGONOPERATION

Ögonoperation med ögonlaser – en säker och effektiv metod

De senaste åren har stora medicinska framsteg gjorts och det har blivit möjligt att enklare diagnostisera och behandla människor med olika ögonsjukdomar. Nu har personer med synproblem ett oerhört bra alternativ till glasögon och kontaktlinser – nämligen ögonlaser.
Det finns olika metoder av ögonlaserbehandlingar, LASEK och FS-LASIK är de vanligaste ögonoperationer med laser. Resultatet av synfelskorrigeringen med ögonlaser är likvärdig mellan metoderna men återhämtningen varierar.

FS-LASIK

med en femtosekundlaser och en excimerlaser

FS-LASIK är en trygg och relativt smärtfri metod. Efter en ögonoperation med FS-LASIK läker ögonen snabbt och oftast är synen förbättrad redan ett par timmar efter ögonoperationen. FS-LASIK är den mest efterfrågade metoden tack vare den snabba och relativt smärtfria återhämtningen. Ögonoperation med FS-LASIK är dyrare i jämförelse med LASEK eftersom två lasermaskiner används vid ingreppet. Ibland avråds patienter från denna metod av ögonoperation då hornhinnan kräver en viss tjocklek för en säker ögonoperation med FS-LASIK.

LASEK

med excimerlaser

LASEK är en ytligare metod av ögonoperation (no cut), den rekommenderas varmt av ögonkirurgerna på Lirema Ögonklinik. Fördelen med den här ögonoperationen är att det inte görs något snitt på hornhinnan, därmed sker ingen försvagning av hornhinnan. Efter ögonoperation med LASEK krävs en längre återhämtning i jämförelse med FS-LASIK, och man kan uppleva 1-3 dagars smärta.

De första dagarna efter ögonoperation kan man uppleva ljuskänslighet och torra ögon, efter några veckor förbättras detta samtidigt som synskärpan stabiliseras.

SÄKERHETEN FÖRST

Före ögonoperation genomförs en rad tester för att noggrant utvärdera patientens syn. Ögonen analyseras var för sig, och först efter dessa tester kan läkaren fatta beslut om ögonoperation med ögonlaser är ett lämpligt ingrepp för patienten.

Ögonoperation utförs endast om både ansvarig läkare och patient känner sig tillfreds med det resultat som kan uppnås.

ÖGONOPERATION

Innan ögonoperationen placerar vi dig bekvämt i någon av våra toppmoderna operationssalar. Du får lokalbedövning genom att anestetiska ögondroppar droppas i dina ögon. Ögonoperation tar ungefär 20 minuter. Under dessa 20 minuter blir hornhinnans övre del behandlad med ögonlaser, som skapar en förändring i hornhinnans form och dess brytningsförmåga, vilket leder till en förbättrad syn utan korrektion.

Fungerar ögonlaser för dig?

Gör en gratis online konsultation så återkommer vi inom kort med ett svar om ögonlaser passar dig!

GRATIS ONLINE KONSULTATION